Platycodon

Agaathe Levenga

Praktijk voor klassieke homeopathie

Even voorstellen

Agaathe Zolang ik mij kan herinneren vertellen mensen mij waar ze verdriet van hebben of wat hen zoveel moeite kost in het leven of dat ze zich ellendig voelen. Als kind kon ik enkel luisteren en merkte ik hoe fijn men dat vond.
Omdat ik al jong leerde dat ik goed kan luisteren, wilde ik daarmee aan de slag en een studie gaan volgen waarin ik kon leren hoe ik naast het luisteren ook iets kon doen voor diegenen die zich depressief, niet gehoord, verdrietig, boos etc. voelden.

Ik heb de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gevolgd waar ik o.a. leerde om actief te luisteren en door te vragen over de kwesties die ze mij vertelden. Daarmee krijgt men zelf meer inzicht in wat er nou precies aan de hand is en konden we gaan praten over hoe ermee om te gaan.

Toen ik Klassieke Homeopathie ging studeren, kwam een lang gekoesterde wens uit. Ook in deze studie (en in het vak) is het zeer belangrijk om een luisterend oor te hebben voor degene die aan mijn bureau zit. Met heel veel plezier en enthousiasme heb ik de studie tot klassiek homeopaat voltooid en nu kan ik werken in mijn eigen praktijk met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in beide studies.

Een luisterend oor hebben voor een ander die zich zorgen maakt, zich verdrietig voelt, relatieproblemen heeft etc. is iets wat ik heel belangrijk vind. Luisteren zonder een oordeel te vellen en de ander de ruimte geven om zijn/haar verhaal te vertellen is iets wat ik heel graag doe. Een passend homeopathisch middel werkt door op het gesprek en zet het genezingsproces in gang.

Ik vind het altijd weer heel bijzonder om te mogen meemaken hoe iemand uit een moeilijk proces of een moeilijke periode komt. Het feit dat ik mijn steentje daaraan mag bijdragen door mijn kennis en ervaring met klassieke homeopathie en inzichtgevende gesprekken, geeft mij steeds weer het gevoel dat ik werk doe dat bij mij past.