Platycodon

Agaathe Levenga

Praktijk voor klassieke homeopathie

Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfherstellend vermogen stimuleert. Ieder mens heeft een zelfherstellend vermogen, maar door allerlei oorzaken kan dat verzwakt zijn.
Stress, ziekte of een ingrijpende gebeurtenis kan het lichaam zodanig uit balans brengen dat het niet zelf in staat is om de balans weer te herstellen. Dan kan een homeopathische behandeling uitkomst bieden.
In de homeopathie staat de hele mens centraal. Als homeopaat richt ik me niet alleen op uw klacht, maar op u als uniek mens.

Samuel Hahnemann De grondlegger van de homeopathie is de Duitse arts en chemicus Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij ontwikkelde een volledige en nauwkeurige geneesmethode die werkt op de levenskracht. Door de levenskracht te stimuleren kan een ontstane ziekte worden genezen.
Klassieke homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidprincipe. Dat betekent dat remedies die bij een gezond mens bepaalde klachten oproepen diezelfde remedies, mensen met die klachten kunnen genezen. Het gelijke met het gelijksoortige behandelen.

Het woord ‘klassieke homeopathie’ klinkt misschien ouderwets, maar betekent: evenwichtig, van blijvende waarde. Klassieke homeopathie, zoals deze oorspronkelijk ontwikkeld is, is van blijvende waarde, omdat op die wijze een (soms) snelle, zachte en duurzame genezing mogelijk wordt gemaakt.